Skip to content

Privacy Policy


Effective: 2 June 2018

We value the trust that you place in us by sharing your personal data with us. ASICS takes your privacy seriously and is committed to handling your personal data in a way that is fair and worthy of that trust. ASICS will take all reasonable steps to protect your information from misuse and keep it secure. We believe it is important to inform you about how we will use your personal data. Therefore, we encourage you to read this privacy policy carefully.

SUMMARY

This privacy policy explains the types of personal data we collect and how we use and protect that information:

  • Scope
  • Who We Are
  • Personal Data We Collect
  • What We Do With Your Personal Data
  • How We Share Your Data
  • Cookies, Analytics and Personalization
  • Social Media
  • If You are Under 16 Years of Age
  • International Transfers of Data
  • Security
  • Data Retention
  • Your Rights
  • Other Websites
  • Changes to the Policy
  • Data Protection Officer - Contact and Queries

SCOPE

This privacy policy applies to all personal data that is collected and used by us when you create an ASICS ID account or another ASICS account, when you visit or use the websites, applications, web shops, online, mobile, instore or other services of ASICS (‘Services’), when you purchase our products in our stores, participate in events or contests of ASICS or interact with us through social media or otherwise. For purposes of this privacy policy, ‘personal data’ means any information through which we can identify you, as further described below in ‘Personal Data We Collect’.

WHO WE ARE

ASICS is an international athletic equipment company, with headquarters in Japan and establishments worldwide. Our name is an acronym for the Latin phrase Anima Sana In Corpore Sano (sound mind and sound body). ASICS was founded on the belief that sports is the best way to create sound mind and body. Our brands include ASICS, ASICS Tiger, Onitsuka Tiger, Haglöfs and Runkeeper. 

ASICS Corporation, 7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku, Kobe 650-8555 Japan is responsible for using  your personal data, together with other ASICS companies, such depending on where you live and which of our products you are purchasing or which of our Services you are using. An overview of the applicable responsible ASICS companies as well as their representatives and when they will be using your personal data can be found here. ASICS Corporation and the applicable responsible ASICS company will be referred to hereafter as ‘ASICS’ or ‘we’.

 PERSONAL DATA WE COLLECT

The information we collect about you when you buy our products or use our Services may include the following (jointly referred to as: ‘personal data’).

General :

  • Your contact details. Your name, postal address and other contact details, such as your telephone number and e-mail address.
  • Your account data and electronic identification data (including data added thereto). Your ASICS ID account or other ASICS account (if you have made such an account with us) and other electronic identification data (such as IDFA, GAID, IP address, MAC address) and the data you add to your ASICS ID account or other ASICS account, such as your password, your date of birth, your gender, your language of preference, the time zone you live in, your picture and other information you may share with us.
  • Information regarding your use of our online Services. This may include data regarding the pages you visit, the products and services you like and the content of your abandoned shopping cart.
  • Your purchases in our stores and online. The data we collect if you purchase a product or use a Service in one of our stores or online, such as the amount and date of your purchase, the product you purchase or Service you use, location of the store, the website or app through which you make your purchase, payment method, payment status, discount, delivery method and delivery address.
  • Your leisure activities, interest and events. This includes information regarding events we organize or sponsor, including your interest in and registration to those events (including the date and place of the event and your personal targets), as well as your reason for running and other fitness activities, whether you prefer to run alone or with friends and what other sports you enjoy.
  • Your training and running data. The training and running data that you fill out on or generate through the use of our Services or that you import from other apps or services from our partners or third parties, including your running experience and current running abilities (the distance you can run and the time that you can run it in), your training goal (aimed distance and race time), performance (distance and race time, records), training schedule (date, duration and type), your type of running (trail running, natural running or speed running) and your  fitness activities.
  • Your details regarding contests. The data we collect if you participate in a contest.
  • Your reviews. The opinions, experiences, preferences and interests, and product or event reviews that you publish on our websites or share with us online or through social media, such as your experiences and tips regarding gear, your race day and your training schedule.
  • Your communication data. Your requests, any complaints you may have and any other data that we receive if we communicate with you via e-mail, online or via social media.

Special categories of personal DATA:

We also collect information you voluntarily provide to us in relation to your physique, condition or nutrition in order to customize and enhance your experience when using our products and Services. These personal data may – by itself or in combination – reveal information about your (physical) health. The special categories of personal data include:

  • Activity data and other information you provide when using the Services. Your foot and clothes size and other personal measurement information and activity data that you voluntarily share with us through the use of the Services, such as weight, height, heartrate, calories burned, steps taken, nutritional information, sleep activities, other activity data (type, duration and frequency of fitness activities, distance, speed, pace, step count) and injuries.
  • Your running specifics. Your current running shoe, which running type you are and the level of your running.
  • Your test and measurement results. Measurement data we collect if you participate in one of our tests or measurement programs, such as Foot ID, Motion ID, Running Lab, 3D foot shape measurement, leg alignment measurement, body composition measurement, leg strength test, running form test, aerobic test and similar measurement programs and tests. Measurement data that we collect during our tests may also include heartrate, blood pressure, oxygen level in blood, fat and muscle mass weight and percentage, BMI, BMR, strength and endurance. In addition, when using our Services, we may also collect and use exact information regarding your location, such as GPS, accelerometer, your running route (including precise location data that shows your geographical position).

We will only use health and location data you voluntarily provide us and such only with your prior consent or under your direction to do so and only for the purposes set out in this Privacy Policy. You may refuse or revoke your consent at any time, as set out below (see ‘Your Rights’).

WHAT WE DO WITH YOUR PERSONAL DATA

ASICS collects and uses your personal data for the purposes set out below. Please be informed that insofar ASICS already holds information about you, ASICS may use that information for the same purposes.

For the performance of our agreement with you:

In order to manage and handle your purchases (online and in our stores) and to provide you with the Services you requested from us, including handling your requests, we use your contact details, your account and electronic identification data, information regarding your purchases in our stores and online, information regarding your leisure activities, interest and events, information regarding your training and running data (including your fitness activities), your Contest data, your communication data and – after your consent thereto – information regarding your Personal measurement, your running specifics, your tests, measurement results, and your location data.

To comply with a legal obligation to which ASICS is subject: 

Any information referred to above in the section ‘Personal Data We Collect’ may be used to maintain appropriate business records, to comply with lawful requests by public authorities and to comply with applicable laws and regulations or as otherwise required by law.

For our legitimate commercial interests: 

We will use your contact details to send you newsletters or general marketing materials as well as surveys about Products and Services you have purchased. At any time, you may opt out of receiving such marketing materials by following the instructions in any communication you receive from us. You can also control these preferences in your profile settings.

We will use the personal data referred to above in the section ‘Personal Data We Collect’ in order to improve our products and Services as well as to understand our customers both on an aggregated and on an individual basis. In order to do so, we may combine the data we have obtained about you from the different ASICS entities that have collected your personal data (if applicable). This also means that we analyse your use of our products and Services and we use this information to improve our products and Services and to give you a better user experience (e.g., we analyse what web pages you visit, which products and Services you use and like, how you use these products and Services, which enables us to create personal profiles and to assess what may be interesting to you, which recommendations we can give you when you purchase our products or use our Services (such based for example on your previous purchases and use of our Services)). Creating such personal profiles of our customers, also enables us to send you marketing materials that directly relate to your use of our products and Services, if you have chosen to receive such materials.

We may also enrich your personal data with data from other third party sources, such as weather forecasts based on your location (expected temperature, humidity, wind) and traffic forecasts (chance of air pollution), for example to further customize your training plan, allow you to adjust a specific run to the concrete circumstances or provide you with more detailed information about your runs.

The personal data referred to above in the section ‘Personal Data We Collect’ may also be used by ASICS:

  • to generate aggregated statistics about the users of our products and Services;
  • to assist in security and fraud prevention;
  • for system integrity purposes (preventing hacking, cheats, spamming, etc.);
  • to remind you per email of your abandoned cart or send you an order confirmation;
  • to facilitate our business operations, to operate company policies and procedures;
  • to enable us to merge, sell, acquire, or transfer assets; and
  • for other legitimate business purposes permitted by applicable law.

Use of information based on your consent:

We may use the personal data referred to above in the subsection ‘Special Categories of Personal Data’ (i.e. health data and location data) for the purposes set out in this ASICS Privacy Policy but we will only do so after we have received your consent thereto.

We may use your personal data referred to above in the section ‘Personal data we collect’ for marketing purposes based on your profiles via email, SMS, other electronic means or otherwise, but we will only do so after we have received your consent to do so. 

We also use your personal data referred to above in the section ‘Personal data we collect’ based on your consent, if you subscribe to receiving our newsletters or participating to our surveys.

You can withdraw your consent at any time; see the section Your Rights below.

HOW WE SHARE YOUR DATA

We may share your personal data with the following parties:

  • Data controllers within the ASICS Group. Your personal data will be shared between the responsible ASICS companies that may use your personal data as described in this Privacy Policy. An overview of the relevant responsible ASICS companies can be found here.
  • Service Providers and Processor. We engage third party vendors, agents, service providers, and affiliated entities to provide services to us on our behalf, such as support for the internal operations of our websites, online stores (including payment processors and third parties we use of sending your orders to your home address), Services (e.g., technical support processing), as well as related offline product support services, data storage and other services.

In providing their services, they can access, receive, maintain or otherwise process personal data on our behalf. Our contracts with these service providers do not permit use of your information for their own (marketing) purposes. Consistent with applicable legal requirements, we take commercially reasonable steps to require third parties to adequately safeguard your personal data and only process it in accordance with our instructions.

  • Partners. Sometimes ASICS offers you a service or application in co-operation with partners. We may also disclose your personal data to those partners, but only where you have consented or requested that we do so. If you win a contest or sweepstake, we may disclose the names of winners online. We may also share your information with third party partners and co-sponsors, where relevant; in such cases, we will clearly notify you of the sharing, and you will have the choice not to participate or to otherwise object to such sharing.
  • Do-Not-Track. Please note we do not respond to browser do-not-track requests. You may, however, disable certain tracking as discussed in the applicable Cookie Policy.
  • Third parties in case of legal requirement.  We may also disclose your  personal data  if we believe we are required to do so by law, or that doing so is reasonably necessary to comply with legal processes; when we believe necessary or appropriate to disclose personal data to law enforcement authorities, such as to investigate actual or suspected fraud or violations of law, breaches of security, or breaches of this Privacy Policy; to respond to any claims against us; and, to protect the rights, property, or personal safety of ASICS, our customers, or the public.
  • Corporate Transaction. In addition, information about our customers, including personal data, may be disclosed as part of any merger, sale, transfer of ASICS’ assets, acquisition, bankruptcy, or similar event.
  • With Consent. We may also disclose information about you, including personal data to any other third parties, where you have consented or requested that we do so.

Notwithstanding anything else in this Privacy Policy, we may share aggregate or de-identified information with third parties for research, marketing, analytics and other purposes, provided such information does not identify a particular individual.

COOKIES, ANALYTICS AND PERSONALIZATION

We and our third party providers use cookies, clear GIFs/pixel tags, JavaScript, local storage, log files, and other mechanisms to automatically collect and record information about your browsing activities, and use of the Services. We may combine this “activity information” with other personal data we collect about you.  

Generally, we use this activity information to understand how our Services are used, track bugs and errors, improve our Services, verify account credentials, allow logins, track sessions, prevent fraud, and protect our Services, as well as for targeted marketing and advertising, to personalize content and for analytics purposes.  For more detailed information about these mechanisms and how we collect activity information, see our Cookie Policy.   

SOCIAL MEDIA

When you participate in various social media forums like Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn, etc., you should be familiar with and understand the tools provided by those sites that allow you to make choices about how you share the personal data in your social media profile(s).

ASICS is bound by the privacy practices or policies of these third parties, so we encourage you to read the applicable privacy notices, terms of use and related information about how your personal data is used in these social media environments.

Also, depending on the choices you have made regarding your settings on various social media sites (and/or in combination with your settings on the ASICS pages), certain personal data may be shared with ASICS about your online activities and social media profiles (e.g. interests, marital status, gender, user name, photo, comments and content you have posted/shared etc.).

IF YOU ARE UNDER 16 YEARS OF AGE

Our online Services are not directed to children under 13 years of age. If you believe we have collected information about a child under the age of 13, please contact us (see ‘Data Protection Officer - Contact and Queries’ below) so that we may take appropriate steps to delete such information.

If you are at least 13 but under 16 years of age, please get the consent of your parent or legal guardian before you give us any personal data about yourself. Your parent or guardian should contact the ASICS company responsible for using your personal data – the overview of the applicable ASICS companies can be found here -  and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. ASICS needs this information in order to verify that they have provided the necessary consent. We may follow up by phone or other means in some circumstances. If you are at least 13 but under 16 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information.

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA

Please be informed that we transfer and process any personal data you provide to us to countries other than your country of residence. The laws of these countries may not afford the same level of protection to your personal data. ASICS will therefore seek to ensure that all adequate safeguards are in place and that all applicable laws and regulations are complied with in connection with such transfer. More in particular for data transferred from the EU to countries outside the EU, ASICS is using Intra Group Data Transfer Agreements based on EU Model Clauses.

SECURITY

ASICS will take reasonable steps to ensure that your personal data are properly secured using appropriate technical, physical, and organizational measures, so that they are protected against unauthorised or unlawful use, alteration, unauthorised access or disclosure, accidental or wrongful destruction, and loss. Your personal data will be retained for as long as required for the above purposes or in so far as such is necessary for compliance with statutory obligations and for solving any disputes.

DATA RETENTION

ASICS retains your personal data for as long as required to satisfy the purpose for which they were collected and used (for example, for the time necessary for us to send you the newsletters you subscribed to, to provide you with customer service, answer queries or resolve technical problems, etc.), unless a longer period is necessary for our legal obligations or to defend a legal claim.

If you have created an ASICS ID account or another ASICS account with us, we will delete that account and your personal data upon your request or 30 days after it has become inactive. We will consider your account ‘inactive’ when you haven’t used your ASICS ID account or another ASICS account for a period of 2 years. Before your account becomes inactive, we will notify you to use your ASICS ID or another ASICS account to prevent your account from being inactive. When we cancel your account, your personal data will be deleted, such with the exception of your account data and your training and running data in case you are using the RunKeeper app, which data will be stored for an additional 4 years after your account becomes inactive (unless you ask us to delete your data earlier). Also, if we need to store certain types of your personal data for a longer period due to legal requirements, we will store such data in accordance with the mandatory periods.

YOUR RIGHTS

You can access the following rights by means of sending an email to the ASICS company responsible for using your personal data (an overview can be found here: right of access, right of rectification, right to erasure, right to restrict data processing, right to object against profiling and your right to data portability.

To the extent that we are relying on our legitimate interests to use your personal data, you also have the right to object to such use (unless we can either demonstrate compelling legitimate grounds for the use that override your interests, rights and freedoms or where we need to process the data for the establishment, exercise or defence of legal claims).

Without undue delay and not later than within a month, we will respond to your request to invoke your rights consistent with applicable law. 

You may revoke your consent for receiving marketing communications at any time, free of charge by following the instructions in any marketing communication. You can also control these preferences in your profile settings. ASICS will then stop applying the research results to you at an individual level and will stop sending you marketing communications.

In case you wish to revoke your consent to ASICS using your health data or location data, you can send an email to the ASICS company responsible for using your personal data (an overview can be found here). You can also control these preferences in your profile settings and device.  

In case you may have a question or complaint about how we process your personal data, you can send an email to the ASICS company responsible for using your personal data (an overview can be found here. Alternatively, you may consider lodging a complaint with a supervisory data protection authority.

LOCAL DEVIATIONS:

In certain jurisdictions, additional or deviating rules and rights apply to those set out in the section Your Rights above. This is applicable in the following jurisdictions: USJapan, South Korea ,Singapore ,Malaysia ,Thailand. You can click on your jurisdiction to see what the relevant rules are.   

OTHER WEBSITES

Our websites and mobile applications contain links to third-party websites; if you follow these links, you will exit our websites and mobile applications. While these third-party websites are selected with care, ASICS cannot accept liability for the use of your personal data by these organizations. For more information, please consult the privacy statement of the website you are visiting (if such a statement is provided).

CHANGES TO THE POLICY

We may change this privacy policy from time to time by posting the updated version of the privacy policy on our websites and applications. We will give you reasonable notice on our websites of any material change. The “effective date” at the top of this policy indicates when such changes will take effect. We encourage you to visit frequently to stay informed about how we use your personal data.   

DATA PROTECTION OFFICER - CONTACT AND QUERIES

If you have any questions regarding the processing of your personal data or this privacy policy, please contact the ASICS Data Protection Officer, or the ASICS company responsible for using your personal data. An overview of all contact details can be found here.
 

OVERVIEW OF ASICS COMPANIES RESPONSIBLE FOR USE OF PERSONAL DATA

Depending on the Services you are using, the products you are buying and where you live, the following ASICS companies are responsible for using your personal data.

Click here to contact the following ASICS companies.

ASICS CORPORATION

As set out in the ASICS Privacy Policy, under all circumstances, ASICS Corporation is responsible for collecting and using your personal data. Contact details:

ASICS Corporation

 7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku

Kobe 650-8555 Japan 

 

For EU residents, ASICS Europe B.V. will act as representative as meant by Article 27 GDPR for ASICS Corporation. For contact details (also from the Data Protection Officer) see details below.

ASICS EUROPE B.V.

If you live in Europe, Africa or the Middle East, if you have purchased ASICS products in our stores in this region, or if you use one of the Services offered by ASICS Europe B.V. via asics.com, asicstiger.com, onitsukatiger.com, clearance.asics.com (all for EU visitors), ASICS Europe B.V. will also be using your personal data for the purposes set out in the ASICS Privacy Policy and is responsible for such use. Contact details:

ASICS Europe B.V.

Taurusavenue 125

2132 LS Hoofddorp, the Netherlands

 

The Data Protection Officer can also be contacted here.

 

For residents in the following countries, local ASICS companies will also be considered responsible for collecting and using your personal data.

 

Germany: ASICS Deutschland GmbH

 

Hansemannstrasse 67,

41468 Neuss, GERMANY

 

France: ASICS France s.a.s.

 

1310 avenue des Platanes

 CS 55000 34974 Lattes Cedex FRANCE

 

Italy: ASICS Italia S.r.l.

 

Via Fratelli Ceirano 3a

Madonna dell’Olmo 12100 Cuneo ITALY

 

Austria: ASICS Austria GmbH

 

MoosfeldstraBe 15101

Bergheim bei Salzburg AUSTRIA

 

Czech Republic: ASICS Austria GmbH

 

Fashion Arena Outlet Center - j.94 Zemanhofova 440,

10800 Praha 10 CZECH REPUBLIC

 

Poland: ASICS Polska Sp.zo.o.

 

Bitwy Warszawskiej 1920 r.7b

02-366 Warszawa POLAND

 

Spain: ASICS Iberia S.L.

 

Calle Doctor Ferrán número 25

08034 Barcelona SPAIN

 

Norway: ASICS Norge AS

 

Luhrtoppen 2 1470

Lørenskog NORWAY

 

Sweden: ASICS Sverige AB

 

Humlegardsgatan 22

Stockholm SWEDEN

 

Denmark: ASICS Denmark A/S

 

Robert Jacobsens Vej 66-2

2300 København DENMARK

 

United Kingdom: ASICS UK Limited

 

Europa Boulevard Westbrook,

Warrington Cheshire WA5 7YS, UNITED KINGDOM

 

Ireland: ASICS UK Limited

 

Kildare Village, Unit 11 Nurney Road

Kildare Town Co. Kildare IRELAND

 

Portugal: ASICS Portugal 

 

Ed.Art’s, Pq.Nações-Pas., Cantábrico, Av D.João II, Lt.1.18/D5

1928 – 026 Lisbao PORTUGAL

 

Russia: ASICS RUSSIA

 

Olympiysky prospect, 14, 13 floor

Moscow, 129090 RUSSIA

 

South Africa: ASICS South Africa (Pty) Ltd.

 

Old Warehouse Building Black River Park South Fir Street Observatory

Cape Town, SOUTH AFRICA

 

Middle East: ASICS Middle East Trading LLC

 

Design District (D3) Building 5, Unit B307

Dubai United Arab Emirates

 

ASICS DIGITAL, INC.

When you use/purchase the following Services and products, ASICS Digital, Inc., will also be considered responsible for collecting and using your personal data: runkeeper.com, the Runkeeper App, the ASICS Studio App.  The contact details of ASICS DIGITAL, Inc. are:

ASICS Digital, Inc.

1 Winthrop Square, Boston, MA 02110 U.S.A.

 

For EU residents, ASICS Europe B.V. will act as representative as meant by Article 27 GDPR for ASICS Digital, Inc.  For contact details see details above.

Haglöfs  AB

When you use/purchase the following Services and products, Haglöfs AB will also be considered  responsible for collecting and using your personal data: haglofs.com. The contact details of Haglöfs AB are:

Henry Bergstens väg 3, Hus B

SE-176 69 Järfälla, Sweden 

 

For residents in the following countries, local Haglöfs companies will also be considered responsible for collecting and using your personal data.

 

United Kingdom: Haglöfs UK

River Mill, Staveley Mill Yard ,

Staveley, Cumbria, LA8 9LR, UK

 

Sweden: Nordic Outdoor Group AB

Box 520, SE-77427

Avesta, SWEDEN

 

Norway: Haglöfs AS

O.H Bangsvei 51,

1363 Høvik, Norway

 

Denmark: Haglöfs A/S

Langhøjvej 1 C, True

8381 Tilst, Denmark

 

Germany: Haglöfs Deutschland GmbH

Albert-Einstein-Str. 6,

87437 Kempten, Germany

 

Finland: Haglöfs Oy

Vantaankoskentie 14,

01670 Vantaa, Finland

 

Japan

For Japanese residents, ASICS Japan Corporation will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Japan Corporation are:

ASICS Japan Corporation

3-1-18, Shinsuna, Koto-ku

Tokyo 136-8585 Japan

 

Australia and New Zealand

For residents in Australia and New Zealand, ASICS Oceania PTY. LTD. will also be considered  responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Oceania PTY. LTD. are:

 

ASICS Oceania PTY. LTD. (ABN 59 003 091 389)

10 Interchange Drive

Eastern Creek, NSW 2766, Australia

 

China

For residents in China, ASICS China Trading Co., will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS China Trading Co. are:

 

ASICS China Trading Co., Ltd.

 21F,Tower2, Shanghai Arch, No.533, Loushanguan Road,

Changning District, Shanghai, China, 200051

 

For residents in Hong Kong, ASICS HongKong Limited will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS HongKong Limited are:

 

ASICS HongKong Limited

Unit 706-7, 7/F, Tower A, Manulife Financial Centre, No. 223-231 Wai Yip Street,

Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

For residents in Taiwan, ASICS Taiwan Corporation will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Taiwan Corporation are:

ASICS Taiwan Corporation

14F., No 88, SEC.2, Jhongsiao E. Rd.

Jhongjheng Dist.,Taipei, 10050, Taiwan, R.O.C.

India

For residents in India, ASICS India Private Limited will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS India Private Limited are:

 

ASICS India Private Limited

103 C1, First Floor, Time Tower, Sector 28, Main MG Road

Gurgaon, Haryana 122002 India

Malaysia

For residents in Malaysia Sdn. Bhd will also be considered responsible for collecting and using your personal data. 

IF YOU ARE UNDER 18 YEARS OF AGE

If you are under 18 years of age, please get the consent of your parent or legal guardian before you give
us any personal data about yourself. Your parent or guardian should contact us here and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. If you are under 18 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information.

LANGUAGE OF THIS PRIVACY POLICY

In accordance with Section 7(3) of the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (PDPA), this Privacy
Policy is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or
discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall
prevail.

The contact details of ASICS Malaysia Sdn. Bhd are: 

ASICS Malaysia Sdn. Bhd

Level 23B, Axiata Tower, 9 Jalan Stesen Sentral 5 

Kuala Lumpur Sentral, 50470 WPKL, Malaysia

You can also send your data requests here .


South Korea

For residents in South Korea, ASICS Korea Corporation will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Korea Corporation are:

 

ASICS Korea Corporation

15F, Samhwa Tower, 16 Euljl-ro 5-gll. Jung-gu, Seoul 04539,

the Republic of Korea

 

Singapore

For residents in Singapore, ASICS Asia PTE. LTD will also be considered responsible for collecting and using your personal data. 

YOUR CONSENT

Please note that, by agreeing to this Privacy Policy, you are consenting to ASICS collecting, using and disclosing your personal data for all the relevant purposes set out in the “What We Do With Your Personal Data” section of this Privacy Policy.

The contact details of ASICS Asia PTE. LTD are:

 

ASICS Asia PTE. LTD.

One Raffles Place
#24-00
Singapore 048616

 

You can also contact the Data Protection Officer here .     
 

Thailand

For residents in Thailand, ASICS Thailand Co., Ltd. will also be considered responsible for collecting and using your personal data. 
You are entitled to (i) withdraw your consent to any use or disclosure of any personal data, (ii) object to any collection, use, processing or disclosure of any personal data, (iii) request a suspension of the use of any personal data, (iv) request an access to, or a provision, correction, updating or deletion of any personal data, and (v) make a complaint regarding any violation or non-compliance of the privacy policy by ASICS. If at any time you would like to do so, please send us your request here .In certain circumstances, including when required by applicable law, we will comply with your request. Before we are able to provide you with any information or correct any inaccuracies, we may ask you to verify your identity and/or provide other details to help us respond to your request.

The contact details of ASICS Thailand Co., Ltd. are:

 

ASICS Thailand Co., Ltd.

11/1 AIA Sathorn Tower 14th Floor, Unit 01 South Sathorn Road, Yannawa, Sathorn,

Bangkok 10120 Thailand

 You can also send your data requests here .

Vietnam

For residents in Vietnam, ASICS Vietnam LLC will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Vietnam LLC are:

Vietnam LLC

Saigon Centre,
Lot L2-26-29, 67 Le Loi, Ben Nghe Ward,
District 1, Ho Chi Minh City,
Vietnam

United States, Canada, Mexico, South America

For residents in the Unites States, Canada Mexico and South America, ASICS America Corporation will also be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS America Corporation are:

 

ASICS America Corporation

80 Technology Drive, Irvine,

California 92618, U.S.A.

LOCAL DEVIATIONS

In addition to and deviation from the ASICS Privacy Policy, the following applies:

SPECIAL INFORMATION FOR U.S. USERS

Content Posted by Minors

If you under 18 years of age and a registered user of our services, you may request that we remove content and information that you post on our services. To obtain removal of such content and information, please send us an email to californiaprivacy@asics.com with a short description of the content or information you would like to have removed. Please note that such a request does not necessarily ensure complete or comprehensive removal of content posted by you, since the content and information may remain in our databases, may remain visible in a manner that does not identify you, or may have been re-posted by another user.

Your California Privacy Rights

California law permits users who are California residents to request and obtain from us once a year, free of charge, a list of the third parties to whom we have disclosed their personal information (if any) for their direct marketing purposes in the prior calendar year, as well as the types of personal information disclosed to those parties. If you are a California resident and would like to request this information, please submit your request, along with your attestation that you are a California resident to californiaprivacy@asics.com.

SPECIAL INFORMATION FOR JAPAN USERS

アシックスジャパン株式会社のプライバシーポリシー及び個人情報の取扱いに関するお問合せ

本プライバシーポリシー、当社が保有するお客様情報に関する開示等のお申し出および当社の個人情報の取扱いに関するお問合せ、苦情またはご相談は、下記受付窓口にお願いします。

受付窓口 : 〒136-8585 東京都江東区新砂3丁目1番18号 アシックスジャパン株式会社 「お客さま情報受付」係

当社が保有するお客さま情報に関して、開示等(以下1~4)を希望される場合には、お申し出いただいた方がご本人であることを確認した上で、合理的な期間および範囲で開示等の求めに応じます。

1.利用目的の通知

2.開示

但し、お客さまが開示を求められる個人情報を特定できない場合は、開示をお断りすることがあります。

3.訂正、追加又は削除

4.利用停止・消去

但し、情報の一部又は全部を利用停止又は消去した場合、不本意ながらご要望にそったサービスの提供ができなくなることがありますので、ご了承ください。なお、関係法令に基づき保有しております情報については、利用停止又は消去のお申し出には応じられない場合があります。

開示等の受付方法

以下の請求用紙「個人情報請求書(PDF 118KB)」をダウンロード後に印刷し、必要事項をご記入の上で上記受付窓口まで郵送にてご連絡ください。なお、この受付方法によらない開示等の求めには応じられない場合がありますので、ご了承ください。

  • ご本人(代理人)であることの確認をした上で、書面交付の方法又はお客さまおよび当社が適当と認めた方法で回答します。
  • お申し出内容によっては、当社所定の申込書面をご提出いただく場合があります。
  • また、回答までに日数を要することがありますのでご了承ください。
  • なお、書面での回答については、場合によって当社所定の手数料(実費相当)をお支払いいただくことがあります。

ご本人からお申込みの場合は、ご本人であることを、以下の方法等で確認致します。

  • お名前・ご住所・電話番号・電子メールアドレス
  • 運転免許証、パスポート、住民基本台帳カード、健康保険の被保険者証、印鑑証明書等の証明書、いずれかのコピーを2種

また、代理人からお申込みの場合は、本人からの委任状および委任状に押印された印鑑の印鑑証明書、ご本人への電話等により確認させていただきます。

「個人情報請求書」ダウンロード

SPECIAL INFORMATION FOR SOUTH KOREA USERS

1. 아식스코리아(ASICS KOREA) 개인정보 제공에 대하여

현재 아식스코리아는 다음과 같이 개인정보를 제 3자에게 제공하고 있습니다.

- 개인정보를 제공받는 자 : 아식스코리아

- 제공받는 자의 개인정보 이용목적 : 이메일 계정, 휴대전화번호, 자택 주소, 비밀번호 질문과 답, 비밀번호, 로그인 ID, 성별, 이름, 생년월일, 회사전화번호, 회사명, 기념일

- 제공받는 자의 개인정보 보유·이용기간 : 3년

2. 아식스코리아(ASICS KOREA) 개인정보 처리위탁에 대하여

현재 아식스의 개인정보 처리업무 수탁자와 그 업무의 내용은 다음과 같습니다.

1) ㈜ 지어소프트 (회원정보 제공)

- 고객정보 DB 시스템 및 사이트 위탁운영 - 고객정보 분석 및 멤버십 서비스 위탁운영 - 불만처리, 회원 탈퇴 등 CS 업무 - SMS 발송 대행 업무 관련 - eDM 발송 대행 업무 관련

2) ㈜ 슈어엠 (회원정보 제공) - SMS 발송 업무

3) 한진택배 (주문정보, 배송정보 제공) - 상품배송 업무 및 배송위치, 도착 등의 서비스 제공 - AS 제품의 배송

4) NICE평가정보㈜ (회원정보 제공) - 본인 확인 인증

5) LGU+ (회원정보 제공) - AS 고객상담 전산시스템 위탁운영

3. 아식스코리아(ASICS KOREA) 개인정보의 보유·이용기간, 파기절차 및 방법

고객의 개인정보는 법령에 따른 개인정보 보유·이용기간 또는 개인정보 수집 시에 동의 받은 개인정보 보유·이용기간 내에서 보유·이용하고, 원칙적으로 개인정보 처리목적이 달성된 경우에는 지체없이 해당 개인정보를 파기합니다. 법령에 따라 개인정보를 보관하는 경우는 다음과 같습니다.

- 신용정보의 수집/처리 및 이용 등에 관한 기록 : 3년 - 소비자의 불만 또는 분쟁처리에 관한 기록 : 3년 - 대금결제 및 재화 등의 공급에 관한 기록 : 5년 - 계약 또는 청약철회 등에 관한 기록 : 5년 - 표시/광고에 관한 기록 : 6개월

개인정보 파기의 절차, 기한 및 방법은 다음과 같습니다.

- 파기절차 : 이용자가 입력한 정보는 목적 달성 후 별도의 DB에 옮겨져 (종이의 경우 별도의 서류) 내부 방침 및 기타 관련 법령에 따라 일정기간 저장된 후 혹은 즉시 파기됩니다. 이 때, DB로 옮겨진 개인정보는 법률에 의한 경우가 아니고서는 다른 목적으로는 이용되지 않습니다.

- 파기기한 : 이용자의 개인정보는 개인정보의 보유기간이 경과된 경우에는 보유기간의 종료일로부터 5일 이내에, 개인정보 처리 목적 달성, 해당 서비스의 폐지, 사업의 종료 등 그 개인정보가 불필요하게 되었을 때에는 그 개인정보의 처리가 불필요한 것으로 인정되는 날로부터 5일 이내에 그 개인정보를 파기합니다.

- 파기방법 : 전자적 파일 형태의 정보는 기록을 재생할 수 없는 기술적 방법을 사용합니다. 종이에 출력된 개인정보는 분쇄기로 분쇄하거나 소각을 통하여 파기합니다.

4. 아식스코리아(ASICS KOREA)의 안전성 확보에 필요한 기술적/관리적 및 물리적 조치에 대하여

1) 정기적인 자체 감사 실시 개인정보 처리 관련 안정성 확보를 위해 정기적(분기 1회)으로 자체 감사를 실시하고 있습니다.

2) 개인정보 처리 직원의 최소화 및 교육 개인정보를 처리하는 직원을 지정하고 담당자에 한정시켜 최소화 하여 개인정보를 관리하는 대책을 시행하고 있습니다.

3) 내부관리계획의 수립 및 시행 개인정보의 안전한 처리를 위하여 내부관리계획을 수립·시행하고 있습니다.

4) 해킹 등에 대비한 기술적 대책 아식스는 해킹이나 컴퓨터 바이러스 등에 의한 개인정보 유출이나 훼손을 막기 위하여 보안프로그램을 설치하고 주기적으로 갱신·점검을 하며 외부로부터 접근이 통제된 구역에 시스템을 설치하고 기술적/물리적으로 감시 및 차단하고 있습니다.

5) 개인정보의 암호화 이용자의 개인정보는 암호화되어 저장 및 관리되고 있어, 본인만이 알 수 있으며 중요한 데이터는 파일 및 전송 데이터를 암호화 하거나 파일 잠금 기능을 사용하는 등의 별도 보안기능을 사용하고 있습니다.

6) 접속기록의 보관 및 위변조 방지 개인정보처리시스템에 접속한 기록을 최소 6개월 이상 보관, 관리하고 있으며, 접속 기록이 위변조 및 도난, 분실되지 않도록 보안기능을 사용하고 있습니다.

7) 개인정보에 대한 접근 제한 개인정보를 처리하는 데이터베이스시스템에 대한 접근권한의 부여, 변경, 말소를 통하여 개인정보에 대한 접근통제를 위해 필요한 조치를 하고 있으며 침입차단시스템을 이용하여 외부로부터의 무단 접근을 통제하고 있습니다.

8) 문서보안을 위한 잠금장치 사용 개인정보가 포함된 서류, 보조저장매체 등을 잠금장치가 있는 안전한 장소에 보관하고 있습니다.

9) 비인가자에 대한 출입 통제 개인정보를 보관하고 있는 물리적 보관 장소를 별도로 두고 이에 대해 출입통제 절차를 수립, 운영하고 있습니다.

5. 아식스코리아(ASICS KOREA)의 휴면 고객 처리에 대하여

참고로 아식스코리아는 「정보통신망 이용촉진 및 정보보호 등에 관한 법률」 제 29조 제 2항 및 동법 시행령 제 16조에 근거하여, 1년 간 아식스의 온라인 스토어에 로그인하지 않은 고객은 휴면 회원으로 전환하고 이러한 고객의 개인정보(회원정보, 주문, 결제, 배송, 고객 상담내용 등)를 별도로 분리하여 보관하고 있습니다. 분리 보관된 개인정보는 법률에 특별한 규정이 있는 경우를 제외하고는 해당 개인정보를 이용하거나 제공하지 않고, 고객의 요청이 있는 경우에 한하여 계정이 활성화됩니다.

Berkuatkuasa: 2 Jun 2018

Kami menghargai kepercayaan yang anda letakkan kepada kami dengan berkongsi data peribadi anda. Asics mengambil serius privasi anda dan komited untuk mengendalikan data peribadi anda dengan cara yang adil dan layak untuk dipercayai. ASICS akan mengambil semua langkah yang munasabah untuk melindungi maklumat anda daripada penyalahgunaan dan memastikannya selamat. Kami percaya ianya penting bagi kami untuk memaklumkan kepada anda tentang penggunaan data peribadi anda. Oleh itu, kami menggalakkan anda membaca dasar privasi ini dengan teliti.

RINGKASAN

Dasar privasi ini menerangkan jenis data peribadi yang kami kumpulkan dan cara kami menggunakan dan melindungi maklumat tersebut:

  • Skop
  • Siapa Kami
  • Data Peribadi Kami Kumpulkan
  • Apa yang Kami Lakukan Dengan Data Peribadi Anda
  • Bagaimana Kami Mengongsi Data Anda
  • Cookies, Analisis dan Pemperibadian 
  • Media Sosial 
  • Sekiranya Anda berumur bawah 16 tahun
  • Pemindahan Data Antarabangsa
  • Keselamatan 
  • Penyimpanan Data 
  • Hak Anda 
  • Laman Web lain 
  • Perubahan pada Dasar 
  • Pegawai Perlindungan Data - Kenalan dan Pertanyaan

SKOP

Dasar privasi ini digunakan untuk semua data peribadi yang dikumpulkan dan digunakan oleh kami apabila anda membuat akaun ID ASICS atau akaun ASICS yang lain, apabila anda melawat atau menggunakan laman web, aplikasi, kedai web, dalam talian, mudah alih, instore atau perkhidmatan lain ASICS ('Perkhidmatan'), apabila anda membeli produk kami di kedai kami, mengambil bahagian dalam acara atau pertandingan ASICS atau berinteraksi dengan kami melalui media sosial atau sebaliknya. Untuk tujuan dasar privasi ini, 'data peribadi' bermaksud apa-apa maklumat yang kami dapat untuk mengenal pasti anda, seperti yang diterangkan di bawah di dalam 'Data Peribadi Kami Dikumpulkan'.

SIAPA KAMI

ASICS adalah sebuah syarikat peralatan sukan antarabangsa, dengan ibu pejabat di Jepun dan pertubuhan di seluruh dunia. Nama kami adalah akronim bagi frasa Latin Anima Sana In Corpore Sano (badan dan minda yang kukuh). Asics diasaskan berdasarkan kepercayaan bahawa sukan adalah cara terbaik untuk mewujudkan minda dan badan yang kukuh. Jenama kami termasuk ASICS, ASICS Tiger, Onitsuka Tiger, Haglöfs dan Runkeeper.

ASICS Corporation, 7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku, Kobe 650-8555 Jepun bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda, bersama-sama dengan syarikat ASICS yang lain, bergantung kepada tempat tinggal anda dan produk kami yang anda beli atau Perkhidmatan kami yang anda gunakan. Tinjauan mengenai syarikat ASICS yang bertanggungjawab dan juga wakil mereka yang berkaitan dan apabila mereka menggunakan data peribadi anda boleh didapati di sini. ASICS Corporation dan syarikat Asics yang bertanggungjawab akan dirujuk sebagai 'ASICS' atau 'kami'.

DATA PERIBADI KAMI KUMPULKAN

Maklumat anda yang kami kumpulkan tentang anda apabila anda membeli produk kami atau menggunakan Perkhidmatan kami mungkin termasuk yang berikut (secara bersama disebut sebagai: 'data peribadi').

Umum:

  • Butiran hubungan anda. Nama anda, alamat pos dan butiran hubungan lain, seperti nombor telefon dan alamat e-mel anda.
  • Data akaun anda dan data pengenalan elektronik (termasuk data yang ditambahkan ke dalamnya). Akaun ASICS anda atau akaun ASIK lain (jika anda telah membuat akaun sedemikian dengan kami) dan data pengenalan elektronik lain (seperti IDFA, GAID, alamat IP, alamat MAC) dan data yang anda tambahkan ke akaun ASICS anda atau ASICS lain akaun, seperti kata laluan anda, tarikh lahir anda, jantina anda, bahasa pilihan anda, zon waktu anda , gambar anda dan maklumat lain yang anda boleh dikongsikan bersama kami.
  • Maklumat mengenai penggunaan Perkhidmatan dalam talian kami. Ini mungkin termasuk data mengenai halaman yang anda lawati, produk dan perkhidmatan yang anda suka dan kandungan troli beli-belah yang ditinggalkan.
  • Pembelian anda di kedai kami dan dalam talian. Data yang kami kumpulkan jika anda membeli produk atau menggunakan Perkhidmatan di salah satu kedai kami atau dalam talian, seperti jumlah dan tarikh pembelian anda, produk yang anda beli atau Perkhidmatan yang anda gunakan, lokasi kedai, pembelian melalui laman web atau aplikasi, kaedah pembayaran, status pembayaran, diskaun, kaedah penghantaran dan alamat penghantaran.
  • Aktiviti riadah, minat dan acara anda. Ini termasuk maklumat mengenai acara yang kami sediakan atau ditaja, termasuk minat dan pendaftaran anda kepada acara tersebut (termasuk tarikh dan tempat acara dan sasaran peribadi anda), serta sebab anda untuk menjalankan aktiviti larian dan aktiviti kecergasan lain, sama ada anda lebih suka lari bersendirian atau dengan rakan-rakan dan apa sukan lain yang anda nikmati.
  • Data latihan dan larian anda. Data latihan dan Data larian anda yang diisi atau dijana melalui penggunaan Perkhidmatan kami atau yang anda import dari aplikasi atau perkhidmatan lain dari rakan kongsi kami atau pihak ketiga, termasuk pengalaman berlari anda dan kebolehan berlari semasa (jarak yang anda dapat lari dan masa yang anda boleh lari dalamnya), matlamat latihan anda (jarak yang dituju dan masa berlumba), prestasi (masa dan jarak masa, rekod), jadual latihan (tarikh, tempoh dan jenis), jenis berlari anda (berlari jejak, berlari semula jadi atau kelajuan berlari) dan aktiviti kecergasan anda. 
  • Maklumat anda mengenai pertandingan . Data yang kami kumpulkan jika anda menyertai pertandingan.
  • Ulasan anda. Pendapat, pengalaman, keutamaan dan minat, dan ulasan produk atau acara yang anda siarkan di laman web kami atau berkongsi dengan kami dalam talian atau melalui media sosial, seperti pengalaman dan petua anda mengenai gear, hari perlumbaan dan jadual latihan anda.
  • Data komunikasi anda. Permintaan anda, apa-apa aduan yang anda ada dan apa-apa data lain yang kami terima jika kami berkomunikasi dengan anda melalui e-mel, dalam talian atau melalui media sosial.

Kategori Khas DATA peribadi:

Kami juga mengumpul maklumat yang anda berikan secara sukarela kepada kami berkaitan dengan badan, keadaan atau pemakanan anda untuk menyesuaikan dan meningkatkan pengalaman anda ketika menggunakan produk dan Perkhidmatan kami. Data peribadi ini mungkin - dengan sendirinya atau secara kombinasi - mendedahkan maklumat mengenai kesihatan (fizikal) anda. Kategori peribadi data peribadi termasuk:

  • Data aktiviti dan maklumat lain yang anda berikan apabila menggunakan Perkhidmatan. Saiz kaki dan pakaian anda dan maklumat dan data aktiviti pengukuran peribadi yang lain yang anda berikan secara sukarela dengan kami melalui penggunaan Perkhidmatan, seperti berat badan, ketinggian, kadar degupan jantung, kalori dibakar, langkah diambil, maklumat pemakanan, aktiviti tidur, data aktiviti lain (jenis, jangka masa dan kekerapan aktiviti kecergasan, jarak, kelajuan, kadar, kiraan langkah) dan kecederaan.
  • Spesifikasi larian anda. Kasut lari semasa anda, yang menjalankan jenis anda dan tahap larian anda.
  • Keputusan ujian dan pengukuran anda. Data pengukuran yang kami kumpulkan jika anda mengambil bahagian dalam satu ujian atau program pengukuran kami, seperti ID Kaki, ID Pergerakan, Makmal Larian, ukuran kaki 3D, pengukuran penjajaran kaki, ukuran komposisi badan, ujian kekuatan kaki, ujian bentuk berjalan, ujian aerobik dan program pengukuran dan ujian serupa. Data pengukuran yang kami kumpulkan semasa pemeriksaan kami juga boleh merangkumi kadar jantung, tekanan darah, tahap oksigen dalam darah, lemak dan otot berat badan dan peratusan, BMI, BMR, kekuatan dan ketahanan. Di samping itu, apabila menggunakan Perkhidmatan kami, kami juga mungkin mengumpul dan menggunakan maklumat yang tepat mengenai lokasi anda, seperti GPS, pecutan, laluan lari anda (termasuk data lokasi yang tepat yang menunjukkan kedudukan geografi anda).

Kami hanya akan menggunakan data kesihatan dan lokasi yang anda beri secara sukarela dengan persetujuan anda terlebih dahulu atau di bawah hala tuju anda untuk melakukannya dan hanya untuk tujuan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Anda boleh menolak atau membatalkan persetujuan anda pada bila-bila masa, seperti yang dinyatakan di bawah (lihat 'Hak Anda').

APA YANG KAMI LAKUKAN DENGAN DATA PERIBADI ANDA

ASICS mengumpul dan menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan di bawah. Dimaklumkan bahawa ASICS telah memegang maklumat mengenai anda, ASICS boleh menggunakan maklumat tersebut untuk tujuan yang sama.

Untuk prestasi perjanjian kami dengan anda:

Untuk mengurus dan mengendalikan pembelian anda (dalam talian dan di kedai-kedai kami) dan untuk menyediakan anda dengan Perkhidmatan yang anda minta daripada kami, termasuk mengendalikan permintaan anda, kami menggunakan butiran hubungan anda, akaun anda dan data pengenalan elektronik, maklumat mengenai pembelian anda dalam kedai dan maklumat dalam talian, maklumat mengenai aktiviti rekreasi anda, minat dan peristiwa, maklumat mengenai latihan dan data yang dijalankan (termasuk aktiviti kecergasan anda), data Peraduan anda, data komunikasi anda dan - selepas persetujuan anda terhadapnya - maklumat mengenai pengukuran Pribadi anda, menjalankan spesifikasi, ujian anda, hasil pengukuran, dan data lokasi anda.

Untuk mematuhi kewajipan undang-undang yang tertakluk kepada ASICS:

Apa-apa maklumat yang disebutkan di atas di dalam seksyen 'Data Peribadi Kami Kumpulkan boleh digunakan untuk mengekalkan rekod perniagaan yang sesuai, mematuhi permintaan yang sah oleh pihak berkuasa awam dan mematuhi undang-undang dan peraturan yang berkenaan atau yang dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk kepentingan komersil sah kami:

Kami akan menggunakan butiran hubungan anda untuk menghantar anda surat berita atau bahan pemasaran umum serta tinjauan mengenai Produk dan Perkhidmatan yang anda beli. Pada bila-bila masa, anda boleh memilih untuk tidak menerima apa-apa bahan pemasaran dengan mengikuti arahan dalam apa-apa komunikasi yang anda terima daripada kami. Anda juga boleh mengawal pilihan ini didalam tetapan profil anda.

Kami akan menggunakan data peribadi yang disebut di atas dalam seksyen 'Data Peribadi Kami Kumpulkan untuk meningkatkan produk dan Perkhidmatan kami serta memahami pelanggan kami baik secara agregat dan secara individu. Untuk berbuat demikian, kami boleh menggabungkan data yang kami perolehi tentang anda dari entiti ASICS yang berbeza yang telah mengumpul data peribadi anda (jika berkenaan). Ini juga bermakna kami menganalisis penggunaan produk dan Perkhidmatan kami dan kami menggunakan maklumat ini untuk meningkatkan produk dan Perkhidmatan kami dan memberi anda pengalaman pengguna yang lebih baik (contohnya, kami menganalisa halaman web yang anda lawati, produk dan Perkhidmatan yang anda gunakan dan seperti bagaimana anda menggunakan produk dan Perkhidmatan ini, yang membolehkan kami membuat profil peribadi dan menilai apa yang menarik bagi anda, cadangan yang boleh kami berikan kepada anda apabila anda membeli produk kami atau menggunakan Perkhidmatan kami (seperti contohnya pada sebelumnya pembelian dan penggunaan Perkhidmatan kami)). Mewujudkan profil peribadi pelanggan kami, juga membolehkan kami menghantar bahan pemasaran yang secara langsung berkaitan dengan penggunaan produk dan Perkhidmatan kami, jika anda memilih untuk menerima bahan tersebut.

Kami juga boleh meningkatkan data peribadi anda dengan data dari sumber pihak ketiga yang lain, seperti ramalan cuaca berdasarkan lokasi (suhu yang diharapkan, kelembapan, angin) dan ramalan lalu lintas (peluang pencemaran udara), contohnya untuk terus menyesuaikan pelan latihan anda, membolehkan anda melaraskan larian tertentu kepada keadaan konkrit atau memberikan anda maklumat yang lebih terperinci tentang larian anda.

Data peribadi yang disebutkan di atas dalam seksyen 'Data Peribadi Kami Kumpulkan ' juga boleh digunakan oleh ASICS:

  • untuk menjana statistik agregat mengenai pengguna produk dan Perkhidmatan kami;
  • untuk membantu pencegahan keselamatan dan penipuan;
  • untuk tujuan integriti sistem (mencegah penggodaman, menipu, spam, dll);
  • untuk mengingatkan anda setiap e-mel dari troli pesanan yang ditinggalkan atau menghantar pengesahan pesanan anda;
  • untuk memudahkan operasi perniagaan kami, untuk mengendalikan dasar dan prosedur syarikat;
  • untuk membolehkan kami menggabungkan, menjual, memperoleh, atau memindahkan aset; dan
  • untuk tujuan perniagaan sah lain yang dibenarkan oleh undang-undang yang terpakai.

Penggunaan maklumat berdasarkan persetujuan anda:

Kami boleh menggunakan data peribadi yang tertakluk didalam subseksyen 'Kategori Khas Data Peribadi' (iaitu data kesihatan dan data lokasi) untuk tujuan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ASICS ini tetapi kami hanya akan melakukannya selepas kami menerima persetujuan anda .

Kami boleh menggunakan data peribadi anda yang disebutkan di atas di bahagian 'Data peribadi yang kami kumpulkan' untuk tujuan pemasaran berdasarkan profil anda melalui e-mel, SMS, cara elektronik lain atau sebaliknya, tetapi kami hanya akan melakukannya setelah kami menerima persetujuan anda untuk melakukan jadi.

Kami juga menggunakan data peribadi anda yang disebutkan di atas dalam bahagian 'Data Peribadi Kami Kumpulkan' berdasarkan persetujuan anda, jika anda melanggan untuk menerima surat berita kami atau menyertai tinjauan kami.

Anda boleh menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa; lihat bahagian Hak Anda di bawah.

BAGAIMANA KITA BERKONGSI DATA ANDA

Kami boleh berkongsi data peribadi anda dengan pihak-pihak berikut:

  • Pengawal data dalam Kumpulan ASICS. Data peribadi anda akan dikongsi antara syarikat ASICS yang bertanggungjawab yang boleh menggunakan data peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Dasar Privasi ini. Gambaran keseluruhan syarikat ASICS yang bertanggungjawab boleh didapati di sini.Penyedia Perkhidmatan dan Pemproses. Kami mengguna vendor pihak ketiga, ejen, penyedia perkhidmatan dan entiti gabungan untuk menyediakan perkhidmatan kepada kami bagi pihak kami, seperti sokongan untuk operasi dalaman laman web kami, kedai dalam talian (termasuk pemproses pembayaran dan pihak ketiga yang kami gunakan untuk menghantar pesanan anda kepada alamat rumah anda), Perkhidmatan (misalnya, pemprosesan sokongan teknikal), serta perkhidmatan sokongan produk luar talian yang berkaitan, penyimpanan data dan perkhidmatan lain.

In providing their services, they can access, receive, maintain or otherwise process personal data on our behalf. Our contracts with these service providers do not permit use of your information for their own (marketing) purposes. Consistent with applicable legal requirements, we take commercially reasonable steps to require third parties to adequately safeguard your personal data and only process it in accordance with our instructions.

  • Rakan kongsi. ASICS menawarkan perkhidmatan atau aplikasi dengan kerjasama dengan rakan kongsi. Kami juga mungkin mendedahkan data peribadi anda kepada rakan kongsi itu, tetapi hanya di mana anda telah bersetuju atau meminta kami berbuat demikian. Jika anda memenangi pertandingan atau undian, kami boleh mendedahkan nama pemenang dalam talian. Kami juga mungkin berkongsi maklumat anda dengan rakan kongsi pihak ketiga dan penaja bersama, jika berkaitan; dalam kes sedemikian, kami dengan jelas akan memberitahu anda tentang perkongsian itu, dan anda akan mempunyai pilihan untuk tidak mengambil bahagian atau sebaliknya membantah perkongsian tersebut.
  • Do-Not-Track. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertindak balas kepada permintaan Do-Not-Track. Walau bagaimanapun, anda boleh mematikan pengesanan tertentu seperti yang dibincangkan dalam Dasar Cookie yang berkenaan.
  • Pihak ketiga dalam kes keperluan undang-undang. Kami juga boleh mendedahkan data peribadi anda jika kami percaya bahawa kami dikehendaki berbuat demikian oleh pihak undang-undang, atau yang berbuat demikian adalah semestinya perlu untuk mematuhi proses undang-undang; apabila kami percaya perlu atau sesuai untuk mendedahkan data peribadi kepada pihak berkuasa penguatkuasa undang-undang, seperti untuk menyiasat penipuan sebenar atau yang disyaki atau pelanggaran undang-undang, pelanggaran keselamatan, atau pelanggaran Dasar Privasi ini; untuk bertindak balas kepada sebarang tuntutan terhadap kami; dan, untuk melindungi hak, harta, atau keselamatan peribadi ASICS, pelanggan kami, atau orang awam.
  • Transaksi Korporat. Di samping itu, maklumat tentang pelanggan kami, termasuk data peribadi, boleh didedahkan sebahagian daripada sebarang penggabungan, penjualan, pemindahan aset ASICS, pengambilalihan, kebankrapan, atau peristiwa serupa.
  • Dengan Persetujuan. Kami juga mungkin mendedahkan maklumat tentang anda, termasuk data peribadi kepada mana-mana pihak ketiga yang lain, di mana anda telah bersetuju atau meminta kami berbuat demikian.

Walau apa dalam Dasar Privasi ini, kami boleh berkongsi maklumat agregat atau yang tidak dikenal pasti dengan pihak ketiga untuk penyelidikan, pemasaran, analisis dan tujuan lain, dengan syarat maklumat tersebut tidak mengenal pasti individu tertentu.

COOKIES, ANALISIS DAN PEMBERIBADIAN

Kami dan pembekal pihak ketiga kami menggunakan cookie, GIFs / tag pixel yang jelas, JavaScript, storan setempat, fail log dan mekanisme lain untuk mengumpulkan dan merekod secara automatik maklumat mengenai aktiviti penyemakan imbas anda dan penggunaan Perkhidmatan. Kami mungkin menggabungkan "maklumat aktiviti" ini dengan data peribadi lain yang kami kumpulkan tentang anda.

Pada umumnya, kami menggunakan maklumat aktiviti ini untuk memahami bagaimana Perkhidmatan kami digunakan, mengesan pepijat dan kesilapan, meningkatkan Perkhidmatan kami, mengesahkan kelayakan akaun, membenarkan log masuk, sesi trek, mengelakkan penipuan, dan melindungi Perkhidmatan kami, serta untuk pemasaran dan pengiklanan yang disasarkan, untuk memperibadikan kandungan dan untuk tujuan analisis. Untuk maklumat lebih terperinci tentang mekanisme ini dan cara kami mengumpulkan maklumat aktiviti, lihat Dasar Cookie kami.

MEDIA SOSIAL

Apabila anda mengambil bahagian dalam pelbagai forum media sosial seperti Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn, dan lain-lain, anda harus mengenali dan memahami alat-alat yang disediakan oleh laman web yang membolehkan anda membuat pilihan tentang cara anda berkongsi data peribadi dalam profil media sosial anda.

ASICS terikat dengan amalan privasi atau dasar pihak ketiga ini, jadi kami menggalakkan anda untuk membaca notis privasi, terma penggunaan dan maklumat berkaitan tentang bagaimana data peribadi anda digunakan dalam persekitaran media sosial ini.

Selain itu, bergantung pada pilihan yang anda buat mengenai tetapan anda di pelbagai laman media sosial (dan / atau digabungkan dengan tetapan anda di halaman ASICS), data peribadi tertentu mungkin dikongsi dengan ASICS mengenai aktiviti dalam talian dan profil media sosial anda (misalnya minat, status perkahwinan, jantina, nama pengguna, foto, ulasan dan kandungan yang anda telah siarkan / dikongsi dan sebagainya).

JIKA ANDA DI BAWAH 16 TAHUN

Perkhidmatan dalam talian kami tidak ditujukan kepada kanak-kanak di bawah umur 13 tahun. Sekiranya anda percaya bahawa kami telah mengumpul maklumat tentang kanak-kanak di bawah umur 13 tahun, sila hubungi kami (lihat 'Pegawai Perlindungan Data - Hubungi dan Pertanyaan' di bawah) supaya kami boleh mengambil langkah yang sesuai untuk memadam maklumat tersebut.

Sekiranya anda sekurang-kurangnya 13 tetapi berumur di bawah 16 tahun, sila dapatkan persetujuan ibu bapa atau penjaga anda sebelum anda memberi sebarang data peribadi mengenai diri anda kepada kami. Ibu bapa atau penjaga anda harus menghubungi syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda - gambaran keseluruhan mengenai syarikat ASICS yang berkenaan boleh didapati di sini - dan memberikan kami nama, alamat e-mel dan apa-apa maklumat pengenalpastian lain yang kami boleh minta. ASICS memerlukan maklumat ini untuk mengesahkan bahawa mereka telah memberikan persetujuan yang diperlukan. Kami boleh menindaklanjuti melalui telefon atau cara lain dalam beberapa keadaan. Sekiranya anda sekurang-kurangnya 13 tetapi di bawah umur 16 tahun, jangan hubungi kami atau sediakan kami dengan apa-apa data peribadi sehingga selepas ibu bapa atau penjaga anda telah menghantar e-mel kepada kami untuk menghubungi anda dan memberikan maklumat sedemikian.

PEMINDAHAN ANTARABANGSA DATA PERIBADI ANDA

Harap maklum bahawa kami memindah dan memproses sebarang data peribadi yang anda berikan kepada kami kepada negara-negara selain negara tempat tinggal anda. Undang-undang negara ini tidak boleh memberikan tahap perlindungan yang sama kepada data peribadi anda. ASICS akan berusaha untuk memastikan bahawa semua perlindungan yang mencukupi disediakan dan semua undang-undang dan peraturan terpakai dipatuhi berkaitan dengan pemindahan tersebut. Khususnya untuk data yang dipindahkan dari EU ke negara-negara di luar EU, ASICS menggunakan Perjanjian Pemindahan Data Intra Group berdasarkan Klausa Model EU.

KESELAMATAN DATA PERIBADI

ASICS akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan data peribadi anda dijamin dengan menggunakan langkah-langkah teknikal, fizikal dan organisasi yang sesuai, supaya mereka dilindungi daripada penggunaan tanpa izin atau menyalahi undang-undang, pengubahan, akses atau pendedahan yang tidak dibenarkan, kemusnahan atau kemusnahan yang tidak sengaja dan kerugian. Data peribadi anda akan dikekalkan selagi diperlukan untuk keperluan di atas atau setakat yang perlu untuk mematuhi kewajipan berkanun dan untuk menyelesaikan sebarang pertikaian.

PENGEKALAN DATA

ASICS mengekalkan data peribadi anda selagi diperlukan untuk memenuhi tujuan yang dikumpulkan dan digunakan (contohnya, untuk masa yang diperlukan bagi kami untuk menghantar surat berita yang anda langgan, untuk memberi anda perkhidmatan pelanggan, menjawab pertanyaan atau menyelesaikan masalah teknikal, dll.), kecuali tempoh yang lebih panjang diperlukan untuk tanggungjawab undang-undang kami atau untuk mempertahankan tuntutan undang-undang.

Sekiranya anda telah membuat akaun ASICS atau akaun ASICS yang lain dengan kami, kami akan memadam akaun tersebut dan data peribadi anda atas permintaan anda atau 30 hari selepas ia tidak aktif. Kami akan mempertimbangkan akaun anda 'tidak aktif' apabila anda tidak menggunakan akaun ID ASICS anda atau akaun ASICS lain selama tempoh 2 tahun. Sebelum akaun anda menjadi tidak aktif, kami akan memberitahu anda untuk menggunakan ID ASICS anda atau akaun ASICS lain untuk menghalang akaun anda daripada tidak aktif. Apabila kami membatalkan akaun anda, data peribadi anda akan dihapuskan, seperti pengecualian data akaun anda dan latihan dan data yang dijalankan sekiranya anda menggunakan aplikasi RunKeeper, data yang akan disimpan untuk tambahan 4 tahun selepas akaun anda menjadi tidak aktif (melainkan anda meminta kami memadamkan data anda lebih awal). Selain itu, jika kita perlu menyimpan jenis data peribadi tertentu untuk tempoh yang lama disebabkan oleh keperluan undang-undang, kami akan menyimpan data tersebut mengikut tempoh mandatori.

HAK ANDA

Anda boleh mengakses hak-hak berikut dengan menghantar e-mel ke syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda (gambaran keseluruhannya boleh didapati di sini: hak akses, hak pembetulan, hak untuk menghapus, hak untuk menyekat pemprosesan data, hak untuk objek terhadap profil dan hak anda untuk mudah alih data.

Kami bergantung kepada kepentingan sah kami untuk menggunakan data peribadi anda, anda juga berhak membantah penggunaan tersebut (melainkan jika kami boleh menunjukkan alasan sah yang munasabah untuk kegunaan yang mengatasi kepentingan, hak dan kebebasan anda atau di mana kami perlu memproses data untuk penubuhan, jalanan atau pertahanan tuntutan undang-undang).

Tanpa kelewatan yang tidak wajar dan tidak lewat dari sebulan, kami akan membalas permintaan anda terhadap hak-hak anda selaras dengan undang-undang yang berkenaan.

Anda boleh membatalkan persetujuan anda untuk menerima komunikasi pemasaran pada bila-bila masa, secara percuma dengan mengikuti arahan dalam sebarang komunikasi pemasaran. Anda juga boleh mengawal pilihan ini dalam tetapan profil anda. ASICS kemudian akan berhenti memohon hasil penyelidikan kepada anda di peringkat individu dan akan berhenti menghantar anda komunikasi pemasaran.

Sekiranya anda ingin membatalkan persetujuan anda kepada ASICS menggunakan data kesihatan atau data lokasi anda, anda boleh menghantar e-mel kepada syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda (gambaran keseluruhannya boleh didapati di sini). Anda juga boleh mengawal pilihan ini dalam tetapan dan peranti profil anda.

Sekiranya anda mempunyai soalan atau aduan mengenai cara memproses data peribadi anda, anda boleh menghantar e-mel ke syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda (gambaran keseluruhannya boleh didapati di sini. Sebagai alternatif, anda boleh mempertimbangkan membuat aduan dengan pihak berkuasa perlindungan data penyeliaan.

SISIHAN TEMPATAN:

Dalam bidang kuasa tertentu, peraturan dan hak tambahan atau menyisih dikenakan kepada yang dinyatakan dalam bahagian Hak Anda di atas. Ini terpakai dalam bidang kuasa berikut: US, Jepun, Korea Selatan, Singapura, Malaysia, Thailand. Anda boleh klik pada bidang kuasa anda untuk melihat peraturan yang berkaitan.

LAMAN WEB LAIN

Laman web dan aplikasi mudah alih kami mengandungi pautan ke laman web pihak ketiga; jika anda mengikuti pautan ini, anda akan keluar dari laman web kami dan aplikasi mudah alih. Walaupun laman web pihak ketiga ini dipilih dengan penuh perhatian, ASICS tidak dapat menerima liabiliti untuk penggunaan data peribadi anda oleh organisasi ini. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila rujuk pernyataan privasi laman web yang anda lawati (jika kenyataan tersebut disediakan).

PERUBAHAN KE POLISI

Kami boleh mengubah dasar privasi ini dari semasa ke semasa dengan menyiarkan versi dasar privasi yang dikemas kini di laman web dan aplikasi kami. Kami akan memberi anda notis yang munasabah di laman web kami tentang apa-apa perubahan material. "Tarikh berkesan" di bahagian atas dasar ini menunjukkan apabila perubahan tersebut akan berkuatkuasa. Kami menggalakkan anda untuk melawat dengan kerap untuk terus dimaklumkan mengenai cara kami menggunakan data peribadi anda.

PEGAWAI PERLINDUNGAN DATA - HUBUNGAN DAN PERTANYAAN

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai pemprosesan data peribadi anda atau dasar privasi ini, sila hubungi Pegawai Perlindungan Data ASICS, atau syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda. Gambaran keseluruhan semua butiran hubungan boleh didapati di sini.

TINJAUAN SYARIKAT ASICS BERTANGGUNGJAWAB UNTUK MENGGUNAKAN DATA PERIBADI

Bergantung kepada Perkhidmatan yang anda gunakan, produk yang anda beli dan tempat anda tinggal, syarikat ASICS yang berikut bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda.

Klik di sini untuk menghubungi syarikat ASICS berikut.

ASICS CORPORATION

Seperti yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ASICS, dalam semua keadaan, ASICS Corporation bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran kenalan:

ASICS Corporation

7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku

Kobe 650-8555 Japan

Bagi penduduk EU, ASICS Eropah B.V. akan bertindak sebagai wakil sebagaimana dimaksud dalam Artikel 27 GDPR untuk ASICS Corporation. Untuk butiran hubungan (juga dari Pegawai Perlindungan Data) lihat butiran di bawah.

ASICS EROPAH B.V.

Jika anda tinggal di Eropah, Afrika atau Timur Tengah, jika anda membeli produk ASICS di kedai kami di rantau ini, atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Eropah B.V. melalui asics.com, asicstiger.com, onitsukatiger.com, clearance.asics.com (semua untuk pelawat EU), ASICS Eropah B.V. juga akan menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang ditetapkan dalam Dasar Privasi ASICS dan bertanggungjawab untuk penggunaan sedemikian. Butiran kenalan:

ASICS Eropah B.V.

Taurusavenue 125

2132 LS Hoofddorp, Belanda

Pegawai Perlindungan Data juga boleh dihubungi di sini.

Bagi penduduk di negara-negara berikut, syarikat ASICS tempatan juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

Jerman: ASICS Deutschland GmbH

Hansemannstrasse 67,

41468 Neuss, JERMAN

Perancis: ASICS France sas

1310 avenue des Platanes

CS 55000 34974 Lattes Cedex FRANCE

Itali: ASICS Italia Srl

Via Fratelli Ceirano 3a

Madonna dell’Olmo 12100 Cuneo ITALY

Austria: ASICS Austria GmbH

MoosfeldstraBe 15101

Bergheim bei Salzburg AUSTRIA


Czech Republic: ASICS Austria GmbH

Fashion Arena Outlet Center - j.94 Zemanhofova 440,

10800 Praha 10 CZECH REPUBLIC

Poland: ASICS Polska Sp.zo.o.

Bitwy Warszawskiej 1920 r.7b

02-366 Warszawa POLAND


Sepanyol: ASICS Iberia SL

Calle Doctor Ferrán número 25

08034 Barcelona SPAIN

Norway: ASICS Norge AS

Luhrtoppen 2 1470

Lørenskog NORWAY

Sweden: ASICS Sverige AB

Humlegardsgatan 22

Stockholm SWEDEN

Denmark: ASICS Denmark A/S

Robert Jacobsens Vej 66-2

2300 København DENMARK


United Kingdom: ASICS UK Limited

Europa Boulevard Westbrook,

Warrington Cheshire WA5 7YS, UNITED KINGDOM

Ireland: ASICS UK Limited

Kildare Village, Unit 11 Nurney Road

Kildare Town Co. Kildare IRELAND

Portugal: ASICS Portugal

Ed.Art’s, Pq.Nações-Pas., Cantábrico, Av D.João II, Lt.1.18/D5

1928 – 026 Lisbao PORTUGAL

Russia: ASICS RUSSIA

Olympiysky prospect, 14, 13 floor

Moscow, 129090 RUSSIA

Afrika Selatan: ASICS South Africa (Pty) Ltd.

Bangunan Warehouse Lama Taman Black River Balai Cerap Selatan Fir Street

Cape Town, AFRIKA SELATAN

Timur Tengah: ASICS Middle East Trading LLC

Bangunan Reka Bentuk Daerah (D3) 5, Unit B307

Dubai Emiriah Arab Bersatu

ASICS DIGITAL, INC.

Apabila anda menggunakan / membeli Perkhidmatan dan produk berikut, ASICS Digital, Inc., juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda: runkeeper.com, App Runkeeper, ASICS Studio App. Butiran hubungan ASICS DIGITAL, Inc. adalah:

ASICS Digital, Inc.

1 Winthrop Square, Boston, MA 02110 Amerika Syarikat

Bagi penduduk EU, ASICS Eropah B.V. akan bertindak sebagai wakil sebagaimana dimaksud dalam Artikel 27 GDPR untuk ASICS Digital, Inc. Untuk butiran perhubungan lihat butiran di atas.

Haglöfs AB

Apabila anda menggunakan / membeli Perkhidmatan dan produk berikut, Haglöfs AB juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda: haglofs.com. Butiran hubungan Haglöfs AB adalah:

Henry Bergstens väg 3, Hus B

SE-176 69 Järfälla, Sweden

Bagi penduduk di negara-negara berikut, syarikat tempatan Haglöfs juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

United Kingdom: Haglöfs UK

River Mill, Staveley Mill Yard ,

Staveley, Cumbria, LA8 9LR, UK

Sweden: Nordic Outdoor Group AB

Box 520, SE-77427

Avesta, SWEDEN

Norway: Haglöfs AS

O.H Bangsvei 51,

1363 Høvik, Norway

Denmark: Haglöfs A/S

Langhøjvej 1 C, True

8381 Tilst, Denmark

Jerman: Haglöfs Deutschland GmbH

Albert-Einstein-Str. 6,

87437 Kempten, Jerman

Finland: Haglöfs Oy

Vantaankoskentie 14,

01670 Vantaa, Finland

Jepun

Bagi penduduk Jepun, ASICS Japan Corporation juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS Japan Corporation adalah:

ASICS Japan Corporation

3-1-18, Shinsuna, Koto-ku

Tokyo 136-8585 Japan

Australia dan New Zealand

Bagi penduduk di Australia dan New Zealand, ASICS Oceania PTY. LTD. juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS Oceania PTY. LTD. adalah:

ASICS Oceania PTY. LTD. (ABN 59 003 091 389)

10 Interchange Drive

Eastern Creek, NSW 2766, Australia

China

Bagi penduduk di China, ASICS China Trading Co., juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS China Trading Co. adalah:

ASICS China Trading Co., Ltd.

21F,Tower2, Shanghai Arch, No.533, Loushanguan Road,

Changning District, Shanghai, China, 200051


Bagi penduduk di Hong Kong, ASICS Hong Kong Limited juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS HongKong Limited adalah:

ASICS Hong Kong Limited

Unit 706-7, 7 / F, Tower A, Pusat Kewangan Manulife, No. 223-231 Jalan Wai Yip,

Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

Bagi penduduk di Taiwan, ASICS Taiwan Corporation juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS Taiwan Corporation adalah:

ASICS Taiwan Corporation

14F., No 88, SEC.2, Jhongsiao E. Rd.

Jhongjheng Dist.,Taipei, 10050, Taiwan, R.O.C.

India

Bagi penduduk di India, ASICS India Private Limited juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS India Private Limited adalah:

ASICS India Private Limited

103 C1, First Floor, Time Tower, Sector 28, Main MG Road

Gurgaon, Haryana 122002 India

Malaysia

Bagi penduduk di Malaysia Sdn. Bhd juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

JIKA ANDA DI BAWAH 18 TAHUN AGE

Sekiranya anda berumur kurang daripada 18 tahun, sila dapatkan persetujuan ibu bapa atau penjaga anda sebelum anda memberi kami sebarang data peribadi tentang diri anda. Ibu bapa atau penjaga anda perlu menghubungi kami di sini dan memberi kami nama, alamat e-mel dan apa-apa maklumat mengenal pasti lain yang kami boleh meminta. Sekiranya anda berumur di bawah 18 tahun, jangan hubungi kami atau berikan kami sebarang data peribadi sehingga selepas ibu bapa atau penjaga anda telah menghantar e-mel kepada kami untuk menghubungi anda dan memberikan maklumat tersebut.

BAHASA DASAR PRIVASI INI

Selaras dengan Seksyen 7 (3) Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 (PDPA), Privasi ini
Polisi dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia.
 
Sekiranya terdapat sebarang ketidakkonsistenan atau percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Butiran hubungan ASICS Malaysia Sdn. Bhd adalah:

Tahap 23B, Menara Axiata, 9 Jalan Stesen Sentral 5

Kuala Lumpur Sentral, 50470 WPKL, Malaysia

Anda juga boleh menghantar permintaan data anda di sini.

Korea Selatan

Bagi penduduk di Korea Selatan, ASICS Korea Corporation juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS Korea Corporation adalah:

ASICS Korea Corporation

15F, Menara Samhwa, 16 Euljl-ro 5-gll. Jung-gu, Seoul 04539,

Republik Korea

Singapura

Bagi penduduk di Singapura, ASICS Asia PTE. LTD juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

PERSETUJUAN ANDA

Sila ambil perhatian bahawa, dengan bersetuju dengan Dasar Privasi ini, anda bersetuju dengan ASICS untuk mengumpul, menggunakan dan mendedahkan data peribadi anda untuk semua tujuan yang berkaitan yang dinyatakan dalam bahagian "Apa yang Kami Lakukan Dengan Data Peribadi Anda" Dasar Privasi ini.

Butiran hubungan ASICS Asia PTE. LTD adalah:

One Raffles Place
#24-00
Singapore 048616

Anda juga boleh menghubungi Pegawai Perlindungan Data di sini.

Thailand

Bagi penduduk di Thailand, ASICS Thailand Co, Ltd juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.
Anda berhak untuk (i) menarik balik persetujuan anda terhadap apa-apa kegunaan atau pendedahan apa-apa data peribadi, (ii) membantah sebarang pengumpulan, penggunaan, pemprosesan atau pendedahan apa-apa data peribadi, (iii) meminta penggantungan penggunaan apa- data, (iv) meminta akses kepada, atau peruntukan, pembetulan, pengemaskinian atau penghapusan apa-apa data peribadi, dan (v) membuat aduan mengenai apa-apa pelanggaran atau ketidakpatuhan dasar privasi oleh ASICS. Jika pada bila-bila masa anda ingin berbuat demikian, sila hantarkan permintaan anda di sini. Dalam keadaan tertentu, termasuk apabila diperlukan oleh undang-undang yang berkaitan, kami akan mematuhi permintaan anda. Sebelum kami dapat memberi anda sebarang maklumat atau membetulkan sebarang ketidaktepatan, kami mungkin meminta anda untuk mengesahkan identiti anda dan / atau memberikan butiran lain untuk membantu kami menjawab permintaan anda.

Butiran hubungan ASICS Thailand Co., Ltd. adalah:

11/1 Menara AIA Sathorn Tingkat 14, Unit 01 South Sathorn Road, Yannawa, Sathorn,

Bangkok 10120 Thailand

Anda juga boleh menghantar permintaan data anda di sini.

Vietnam

Bagi penduduk di Vietnam, ASICS Vietnam LLC juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

Vietnam LLC

Saigon Centre,
Lot L2-26-29, 67 Le Loi, Ben Nghe Ward,
District 1, Ho Chi Minh City,
Vietnam

Amerika Syarikat, Kanada, Mexico, Amerika Selatan

Bagi penduduk di Amerika Syarikat, Kanada Mexico dan Amerika Selatan, ASICS America Corporation juga akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran hubungan ASICS America Corporation adalah:

ASICS America Corporation

80 Technology Drive, Irvine,

California 92618, U.S.A. 

Amerika Syarikat